Grova yoghurtbrödet med morötter
Att ha ett snabbt och gott bröd att slänga ihop inför en ny vecka är grymt. Brödet ska gå fort, vara nyttigt och hålla några dagar. Detta är det perfekta veckobrödet för vår familj. Rör ihop på 10 min, ingen jäsning och in i ugnen i 50 min. Klart! Grymt gott och näringsrikt också. Man kan variera nötsort och även utesluta nötter också brödom man vill.
Recept:
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl dinkelmjöl
1 dl vetekli
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 ½ dl valnötter
1 dl chiafrön
1 ½ tsk bikarbonat
5 dl naturell yoghurt
2 dl vatten
0,5 dl brödsirap
2-3 rivna morötter
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör. Blanda i yoghurt, sirap och vatten. Rör. Blanda i de rivna morötterna.
Klä två brödformar med bakplåtspapper och klicka i smeten. Strö över solroskärnor. In i ugnen på 200 g i 50 min


