Sötpotatissoppa med asiatiska smaker

 
400 g sötpotatis skurna i bitar

olja

2 gula lökar

1 morot

2 klyftor vitlök

1-2 msk iriven ngefära

1 krm chilipeppar

0,5 tsk spiskummin

0,5 l vatten

300 ml kokosmjölk

2 msk grönsaksfond

200 g tomater skurna i bitar

 

servering: grekisk yoghurt, pumpafrön, koriander hackad 

 

Koka potatis, lök och morot på svag värme mjukt i 0,5 l vatten+grönsaksfond. Häll i mixern tillsammans med övriga ingredienser. Mixa.

Värm en liten stund på svag värme och servera med en klick grekisk yoghurt, pumpafrön som du snabbt rostat i en het panna och hackad koriander. Njut!!

 
 
 
Barnmorskecoachen Hälsa Kost Middag dagens middag god mat sunda_mammor superfood
0 kommentarer