Asiatisk lax med spetskål

Igår kväll lagade jag den godaste rätten jag gjort på länge!! Det var så gott att ni måste testa! Dessutom ännu en smidig middag på braspanna/plåt. Receptet kommer här. 
 
Asiatisk lax med spetskål

1-2 spetskål

2 msk riven ingefära

4 msk japans soya

3 msk olivolja

skalet från 1 lime

ca 3 msk sesamfrön

1 rödlök i klyftor

700 g lax

200 g grönkål

1 dl mayonäs

ca 1 msk shirachasås

Gör så här: Dela spetskålen i lagom tjocka klyftor, lägg på en plåt och pensla med olja och in i ugnen på 130 g i ca 20-30 min.

Gör marinad på 2 msk riven, ingefära, 4 msk japansk soya, 3 msk olivolja, skalet från 1 lime, sesamfrön ca 3 msk

Ta ut spetskålen och lägg rödlök och lax på plåten, slå över marinad. In i ugnen i ca 15 min. Lägg på 200 g grönkål överst och sätt in i ytterligare 5 min. Gör under tiden shirachamayon och ringla över lagom mängd när du tagit ut plåten ur ugnen. Ha kvar lite i en skål att ta extra av på bordet. Servera som det är eller med ris. 

 
 
 

 

0 kommentarer