Asiatisk lax med spetskål
Igår kväll lagade jag den godaste rätten jag gjort på länge!! Det var så gott att ni måste testa! Dessutom ännu en smidig middag på braspanna/plåt. Receptet kommer här.
Asiatisk lax med spetskål
1-2 spetskål
2 msk riven ingefära
4 msk japans soya
3 msk olivolja
skalet från 1 lime
ca 3 msk sesamfrön
1 rödlök i klyftor
700 g lax
200 g grönkål
1 dl mayonäs
ca 1 msk shirachasås
Gör så här: Dela spetskålen i lagom tjocka klyftor, lägg på en plåt och pensla med olja och in i ugnen på 130 g i ca 20-30 min.
Gör marinad på 2 msk riven, ingefära, 4 msk japansk soya, 3 msk olivolja, skalet från 1 lime, sesamfrön ca 3 msk
Ta ut spetskålen och lägg rödlök och lax på plåten, slå över marinad. In i ugnen i ca 15 min. Lägg på 200 g grönkål överst och sätt in i ytterligare 5 min. Gör under tiden shirachamayon och ringla över lagom mängd när du tagit ut plåten ur ugnen. Ha kvar lite i en skål att ta extra av på bordet. Servera som det är eller med ris.


