Dagens middag - inte så vacker men ack så god!
När man söker inspiration men inte lyckas få sin egen rätt lika snygg som originalet😂
Men så god!!! Det godaste jag lagat enligt min mest partiska jury, 🥰mellansonen. Han hade ätit två skålar köttfärs innan den ens hade hamnat i auberginen😀
Eftersom jag alltid improviserar och aldrig lagar mat enligt ett recept så är det perfekt att jag numera dokumenterar mina recept. Nu kan jag ju göra om detta🙌
Recept 4 personer
2 auberginer
500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja
2msk mynta
2 msk koriander
150 g fetaost
1 umamibuljongtärning i 1 dl vatten
Salt, peppar
Matvetesallad: ca 3 dl matvete, 1 ask cocktailtomater, 150 g fetaost, koriander
Gröp ur auberginerna och finhacka köttet. Bryn lök, vitlök och köttfärs. Blanda ner auberginköttet, häll på buljong och krydda med örter, salt och peppar. Blanda i fetaosten sist. Fyll de urgröpta auberginerna med köttfärs, in i ugnen på 200 g i ca 20 min. Låt någon hungrig familjemedlem skrapa kastrullen.
Servera med matvetesallad och matlagningsyoghurt. Njut!

