Grönsaksmuffins
Alltså dessa!💫 10 av 10 poäng av mig! Grönsaksmuffins.
Min familj var dock mycket skeptiska och tyckte att det var galet att ha grönsaker i muffins. ”Det passar INTE alls mamma!”
För min del passar det perfekt! Kommer att finnas en påse av dessa muffins redo inför varje utflykt i framtiden. De passar dessutom perfekt som tilltugg till soppa eller som ett mellanmål på eftermiddagen.
Om möjligt ännu saftigare och godare dagen efter. Nästa gång kommer jag dock att finhacka broccolin eftersom det var bitarna av den som barnen reagerade mest på.
Testa!
Recept:
1/2 rödlök
Ca 150 g broccoli
2 vitlöksklyftor
Färsk timjan
1 äpple finhackat
En stor näve färsk spenat
En näve grönkål stammen bortskuren
3 dl bovetemjöl
2 1/2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 tal salt
3 ägg
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 1/2 dlolivolja
1 msk flytande honung
2 msk dijonsenap
Pumpafrön
Värm ugnen till 200 g. Använd en muffinsform. Hacka grönsakerna och stek mjuka på svag värme i lite olivolja.
Blanda de torra ingredienserna och kör i mixer el matberedare så att havregrynen finfördelad. Häll i en står skål och gör en grop i mitten. Kör ägg, yoghurt, olja, honung, senap i matberedaren och häll sedan i gropen. Vänd ihop med en slickepott och vänd sedan ner grönsakerna. Det ska vändas ihop snabbt. Häll i muffinsformar och strö över pumpafrön. Grädda i ugnen på 200 g i ca 20 min. Går perfekt att frysa.
