Halloumipytt med örtsmör och senapsdressing

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm.

50 g smör 

Valfria örter

½ blomkål

1 liten sötpotatis

½ zuchini, 

3 morötter i olika färger

1 gulbeta

olivolja 

Sås

 ½ grönt äpple

2 dl creme fraiche

1 msk senap

1 msk honung

Topping 200 g hallomi, chili flakes, baby spenat

 

Dela blomkål, beta, sötpotatis och morötter i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över rapsolja. In i ugnen i ca 30 min på 150 g. Lägg in zuchinin efter ca 20 min så att den inte hinner bli för mjuk. När 30 min gått, känn på de hårdare rotfrukterna för att se om de är lite halvmjuka. Rör ihop mjukt smör med färska (eller frysta)örter 

Strö över hallomin delad i tärningar och klicka över örtsmöret. Höj temperaturen till 225 g och sätt in igen i ca 15 min, rör någon gång. Halloumin ska få lite färg och krispighet.

Gör under tiden såsen. 

Ta ut och strö över chiliflakes och babyspenat. Servera med såsen.

 
 

 

Barnmorskecoachen Hälsa Kost Middag barnmorskecoachen dagens middag god mat grönsaker sunda_mammor
0 kommentarer