Halloumipytt med örtsmör och senapsdressing
Halloumipytt med örtsmör och senapskräm.
50 g smör
Valfria örter
½ blomkål
1 liten sötpotatis
½ zuchini,
3 morötter i olika färger
1 gulbeta
olivolja
Sås
½ grönt äpple
2 dl creme fraiche
1 msk senap
1 msk honung
Topping 200 g hallomi, chili flakes, baby spenat
Dela blomkål, beta, sötpotatis och morötter i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över rapsolja. In i ugnen i ca 30 min på 150 g. Lägg in zuchinin efter ca 20 min så att den inte hinner bli för mjuk. När 30 min gått, känn på de hårdare rotfrukterna för att se om de är lite halvmjuka. Rör ihop mjukt smör med färska (eller frysta)örter
Strö över hallomin delad i tärningar och klicka över örtsmöret. Höj temperaturen till 225 g och sätt in igen i ca 15 min, rör någon gång. Halloumin ska få lite färg och krispighet.
Gör under tiden såsen.
Ta ut och strö över chiliflakes och babyspenat. Servera med såsen.

