Havregryn I LOVE!

Jag byter numera ut vetemjölet så ofta jag kan mot havregryn. Så många hälsofördelar det finns med havregryn! Ska du ändra på EN sak i din kost så är det att äta havregryn dagligen! Och blåbär 😀Havregryn stärker immunförsvaret, det bekämpar det dåliga kolesterolet och förebygger därmed hjärtkärlsjukdomar. Havregryn minskar risken för typ 2 diabetes eftersom det reglerar blodsockret. Det finns även indikationer på att havregryn minskar risken för hormonrelaterad cancer såsom tex bröstcancer. Så LÄGG till havregryn! Ät granola med havregryn eller havregrynsgröt till frukost. Ät bröd med havregryn eller gör havregrynsplättar istället för vanliga plättar.
Här kommer ytterligare ett recept med havregryn!
 
Havregrynslimpa
10 gl fiberberikade havregryn
1 msk bakpulver
1 tsk salt
5 ägg 
4 dl filmjölk/kvarg el naturell yoghurt
Hackade valnötter eller hasselnötter
 
Blanda havregryn, salt, bakpulver, nötter och ägg i en bunke. Tillsätt filmjölken och blanda ordentligt.
Häll degen i en bakplåtskädd brödform. Strö över havregryn. In i ugnen på 200 g i ca 50 min.
 
 
 
Hälsa bröd havregryn kost nötter
0 kommentarer